Broderikit

Broderikit

Her finder du skønne broderikit, lige til at gå til, da producenten har lavet forarbejdet for dig.

Det eneste du behøver gøre er at gribe kittet, en saks, en kop kaffe/ the, vand eller hvad du nyder at indtage. Find dig et roligt sted, hvor du kan fordybe dig i netop det skønne kit, du sidder med mellem hænderne.

Hver måned lægger Permin også et gratis mønster frem til fri download. Du finder den lige her under Permin. God fornøjelse.

Hvilket kit skal jeg vælge:

Det kommer helt an på om du gerne vil brodere korssting eller stramaj. Måske har du lyst til at stifte bekendtskab med de frie sting. Så som franske knuder, tungesting eller nogle af de andre gamle broderisting, der har fået en ny renæssance. Vi beskriver efter bedste evne hvilke sting du skal arbejde med i det enkelte kit. I håb om at gøre dit valg lettere, når du sidder og skal vælge dit næste projekt. Vi har kits fra Permin, DMC og Fru Zippe.

Vil du hellere selv vil designe dit nye projekt eller har du fundet et yndlingsprojekt i en bog eller på et socialt medie? Så har vi både forskellige metervarer og DMC broderigarn / amagergarn til dit projekt. Du finder dem både hos vores fysiske butik Rønde Stof og i vores broderigarns kategori.

Fiksering af kanten før du går i gang:

Hvis du har valgt for eksempel et Aida kit, hvor stoffet kan trevle, så anbefaler vi ved Rønde Stof at du fikserer kanten, så du forebygger at stoffet vil trevle. Det kan du gøre på flere måder – fx ved  at kaste en tråd omkring kanten, sy zig zag med din symaskine langs kanten af stoffet eller overlock kanten med din overlocker – husk overlockeren skærer kanten af, så vi overlocker kun en smal kant på stoffet, så den ikke trevler. Nogle bruger også den helt enkle med malertape på langs af kanten af dit aidastof. Husk dog at fjerne tapen så snart du ikke har behov for den mere.

Mulighederne er mange og kan tilpasses hvad der fungerer godt for dig og om du sidder derhjemme med maskinparken ved hånden eller er i sommerhuset, hvor du kun har nål og tråd.  Vi har i mange år selv brugt bare at kaste en tråd rundt om kanten på Aida eller lignende metervarer – brug fx en sytråd til dette.

Tips til selve broderiet

Hvis du har et tællemønster, så skal du finde midten. Det gøres lettest ved at folde stoffet på midten begge veje og sæt en synål i midtpunktet. Derefter finder du et logisk sted for dig at starte på selve mønstertegningen. Det giver ofte et bedre resultat at starte i midten og arbejde dig ud af på stoffet, da du ikke så let kommer til at trække stoffet skævt, som hvis du begynder i et hjørne og arbejder dig ud fra dette punkt.

Til større projekter kan det være en fordel at lave et mønster med en enkelt tråd amagergarn eller sytråd. Du skal forestille dig et stykke ternet papir bare lavet med tråde i stedet. Trådene skal både gå på tværs og på langs af stoffet, så stoffet deles op i 5 eller 10 tern.

Dette kan ved store projekter lette dit tælle arbejde. Men det er en smagssag om du foretrækker at lave dette forarbejde eller bare vil kaste dig ud i dit nye projekt. Vi har prøvet begge dele og foretrækker nogle gange det ene og andre gange det andet. Hvis du skal skifte farver meget ofte, så kan det være mere overskueligt at have ternene også på stoffet.  Men det kan være mindre relevant, hvis du har større områder med en farve, som du kan arbejde ud fra.

Hvis du i stedet for har valgt et projekt hvor mønstret er fortrykt på dit stof og der medfølger en broderiramme. Så kan du med fordel spænde stoffet op på denne broderiramme. Så du ikke kommer til at rynke stoffet sammen, når du begynder at brodere. Men det er lidt et temperaments spørgsmål om du foretrækker det ene eller andet.

Broderi er ren afslapning

Uanset hvilket broderi du vælger at arbejde med, så håber vi at du også vil opleve at det er ren meditation at brodere. Du vil opleve hvordan tiden bare flyver, når du er i godt selskab med nål og tråd.

God fornøjelse.