Limited edition

Limited edition

Limited edition pure new wool, er et lækkert, vamset færøsk kvalitets uldgarn fra Navia. Uldgarnet består af 100 % ren ny færøsk produceret uld.

Lækkert færøsk garn

Limited edition er produceret af den færøske garnproducent Navia i anledningen af deres 20 års jubilæum. Deres uld er af høj kvalitet. Deres almindelige Tradition uld, som er meget populær på de vindomsuste øer i Atlanterhavet, kan vi som danskere godt synes er lidt stift. Derfor har Navia også produceret børstet uld, også kendt som Brushed tradition og nu i anledningen af deres jubilæum en prisbillig lækker pure new wool til en rund 20,-. Dette garn, der både er blødere og mere vamset end Tradition og samtidig strikkes på en tykkere pind end brushed tradition forventer Navia og vi vil falde i mange danskeres smag.

Limited edition er både velegnet til strukturstrik, glatstrik og mønsterstrik. Det er en skøn garnkvalitet at arbejde med, der giver et lækkert varmt og vamset slutresultat til din sweater eller hvad du vil lave i denne tidsbegrænsede garnserie.

Færøsk uld, når det er bedst

Navia bygger på de færøske traditioner gennem generationer af seje mænd og kvinder. Der på trods af de barske forhold, der ofte er på de 18 små øer midt i Atlanten, har de lokale bønder været i stand til at producere noget helt unik uld og produkter fra de omkring 70.000 får, der også bor på Færøerne.

Navia opstod, af stolte færøske traditioner i 2004. Óli Kristian har startet et firma med forgreninger til hele det færøske samfund på stolte traditioner grundlagt af oldeforældrene. Her holdes de stolte uld-traditioner i hævd, samtidig med at man fremelsker de lokale mønstertraditioner med et moderne twist. Navia kan bryste sig af at deres garn blev brugt til Trom-serien. De samarbejder med mange færøske talenter om at designe mønstre, der matcher nutidens krav og deres talenters alder spænder lige fra 15 år til 84 år, hvilket giver en unik mulighed for at designe strikkede beklædningsgenstande på tværs af alle aldre.

Vi forhandler et bredt udvalg af garn fra færøsk Navia. Vi har både Uno – p 2½, Duo – p 3½, Alpakka p 6-8, sokkegarn p 4½, Fípa p 7-9, Tradition p 7-9 og Brushed Tradition, der strikkes på p 4 og nu kan vi også byde Limited edition velkommen i flokken – limited edition strikkes på pind 5-6½.

Garnkvaliteter i 100% pure new wool giver tøj, der varmer og kan ånde selv under fugtige forhold. Dette gør tøjet perfekt både på ture, under aktiviteter og til hverdagsbrug.

Giver både varme og isolering

Ånder og bliver ikke klam

Slidstærk

Kan bruges hele året

Absorberer og transporterer fugt og sved fra kroppen

Indeholder lanolin (uldfedt), som nedbryder bakterier

Færøsk uld indeholder ekstra lanolin, som gør garnet og tøjet vandafvisende

Elastisk og krøller kun lidt

Svært at antænde og brænder dårligt

Lækre farver til hverdag og fest

Kvalitet: 100% pure new færøsk uld
Løbelængde: 50 g = ca. 90 m
Strikkefasthed: 13 m = 10 cm
Anbefalede pinde: 5-6½ mm

Limited edition uldgarn fås i 22 virkelig smukke farver. Her er både skønne jordfarver og mange klare modefarver. Navia’ jubilæumsgarn rammer både den klassiske, neutrale og moderne farveskala. Her er noget for enhver smag i disse 22 skønne farver.

Uldgarnet er velegnet til både klassiske og varme sweater og trøjer. Du kan både lave en lækker glatstrikket eller mønsterstrikket trøje i Limited edition så vel som en lækker trøje med snoninger i dette garn. Mulighederne er mange.

Vaskeanvisning

Færingerne hænger ofte deres uldtøj ud og lufte i fugtigt vejr, fremfor at vaske det, da uld er selvrensende. Det forlænger desuden holdbarheden på tøjet og skåner miljøet. Hvis du vasker din uld fra Navia, da skal du vaske den i hånden med uldsæbe. Undgå at bruge vaskemiddel med enzymer, da det fjerner den naturlige lanolin (fedtlag), der sikrer at ulden er isolerende. Færøsk uld er ekstra lanolinholdig, hvorfor det er vigtigt at bruge uld sæbe til at genetablere lanolinindholdet ved vask. Lægges fladt til tørre. Kan stryges ved middel varme.

Kvalitetsgarn til hugpris

Med Limited edition, der kun fås i en begrænset periode og til en kanonpris, da et nøgle kun koster 20 kr. Så er der ikke noget at vente på, hvis du vil teste om færøsk uld er noget for dig. Vi synes det er en rigtig lækker kvalitet. I foråret 2024 kan du strikke en lækker færøsk kvalitetstrøje for en billig penge.

Med Limited edition pure new wool bliver din kreativitet og mange timer med strikkepinde belønnet med en lækker garnkvalitet og mulighed for at bruge dit færdige arbejde de næste mange år.