Double Gauze

Double Gauze

Du finder vores ensfarvede og melerede double gauze her. Vores double gauze med print finder du her.

Double gauze er hvad navnet antyder – 2 tynde lag gauze, der er riet sammen i et rimelig tæt mønster. Derved opnås et luftigt stof, der er let og dejlig blødt. Mange kender denne metervare fra stof til stofbleer. Du kan fx sy smukke bluser, nederdele, løse bukser, lette hovedtørklæder og kjoler, men også lette tæpper, viskestykker og stofbleer af stoffet – det er både egnet til børn og voksne.

Vaskeanvisning

Double gauze vil krympe 5-10% ved vask, så vi anbefaler at du vasker stoffet før du klipper i metervaren. Double Stoffet kan stryges, hvis du ønsker et mere glat udseende. Men mange foretrækker det mere krøllede udseende, som double gauze også er kendt for. Du vælger selv hvilket udseende du bedst kan lide til dit næste projekt. Det er noget af det skønne ved at sy selv. Du bestemmer selv hvordan det færdige projekt skal se ud.

Vask stoffet ved 30 grader

Undlad at tørretumble

Kan stryges på medium varme

Tips til et godt sy resultat

Brug kridt, risting eller pen, der er fx vandopløselig til at markere på denne metervare. Da stoffet er så løst vævet at evt. klippede markeringer i stoffet vil forsvinde meget hurtigt.

Brug en tynd nål og gerne en helt ny symaskinenål til denne metervare. Så du forebygger at nålen trækker en tråd med sig ud af stoffet.

Da double gauze er løst vævet trevler det forholdsvis let. Vi anbefaler at lave en afslutning på alle dine kanter. Det kan være en fransk søm, hvor alle kanter skjules i sømmen. Men en zigzagsøm eller overlocket søm, kan også gøre tricket.

Vi anbefaler at stabiliserer alle kanter. Såsom halsåbning, ærmegab med en syning i sømrummet, så snart du har klippet de enkelte mønsterdele ud, for at undgå at stoffet strækker sig.

Double gauze er et dejligt stof både at arbejde med og behageligt at bruge som påklædning. Det er velegnet både til beklædning til børn og voksne. Vi udvider løbende vores sortiment af denne metervarer.

God fornøjelse