Tradition

Tradition

Tradition uldgarn, er et ’usorteret’ færøsk uldgarn fra Navia. Det er et gammeldags garn, som er efterspurgt på Færøerne. På færøsk kalder man et usorteret garn for ’Samfingið’. Det betyder at de grovere fibre ikke er plukket fra. Resultatet er et karakterfuldt og rustikt garn. Tradition er specielt velegnet til skibstrøjer, jumper og jakker. Uldgarnet består af 100 % færøsk produceret uld.

Klassisk færøsk uldgarn fra Navia

Tradition er produceret af den færøske garnproducent Navia. Deres uld er af høj kvalitet. Dette uldgarn er meget populær på de vindomsuste øer i Atlanterhavet, da garnet er perfekt til at strikke bådmandstrøjer eller som de kalder dem på Færøerne ’skipstroyggjur’. Tradition garn kaldes på Færøerne ’Samfingið’ og er et ’usorteret’ uldgarn. Det betyder at de ikke har sorteret de grovere fibre ud af garnet. Dermed får man et karakterfuldt rustikt garn, som er perfekt til mønsterstrikkede jumpere og jakker.

Hvis du ønsker et blødere garn, så anbefaler vi at du kigger på Navia’ Brushed Tradition, der er blødere og mere vamset.

Navia garn er færøsk uld, når det er bedst

Navia bygger på stolte færøske traditioner.

Vi forhandler et bredt udvalg af garn fra færøske Navia. Vi har både Uno, Duo, Alpakka, sokkegarn, Fípa, Tradition og Brushed Tradition.

Garnkvaliteter i 100% uld giver tøj, der varmer og kan ånde selv under fugtige forhold. Uld kan optage og transportere fugt og sved væk fra kroppen, ligesom ulden er slidstærk. Færøsk uld indeholder ekstra lanolin (uldfedt), der gør garnet og tøjet vandafvisende. Dette gør tøjet perfekt både på ture, under aktiviteter og til hverdagsbrug hele året.

  • Giver både varme og isolering
  • Ånder og bliver ikke klam
  • Slidstærk
  • Kan bruges hele året
  • Absorberer og transporterer fugt og sved fra kroppen
  • Indeholder lanolin (uldfedt), som nedbryder bakterier
  • Færøsk uld indeholder ekstra lanolin, som gør garnet og tøjet vandafvisende
  • Elastisk og krøller kun lidt
  • Svært at antænde og brænder dårligt

Lækre farver til hverdag og fest

Kvalitet: 100% færøsk uld
Løbelængde: 100 g = ca. 180 m
Strikkefasthed: 14 m = 10 cm
Anbefalede pinde: 7-9 mm

Garngruppe: Aran

Tradition uldgarn fås i 6 skønne jordfarver. Der både rammer den klassiske og neutrale farveskala.

Uldgarnet er velegnet til varme jumpere og jakker a la Bonderøvens trøjer. Navia har designet flere forskellige mønstre til Tradition garnet.

Vaskeanvisning på Navia uldgarn

Færingerne hænger ofte deres uldtøj ud og lufte i fugtigt vejr, fremfor at vaske det, da uld er selvrensende. Det forlænger desuden holdbarheden på tøjet og skåner miljøet. Hvis du vasker din uld fra Navia, så skal du vaske den i hånden med uldsæbe. Undgå at bruge vaskemiddel med enzymer, da det fjerner den naturlige lanolin (fedtlag), der sikrer at ulden er isolerende. Færøsk uld er ekstra lanolinholdig, hvorfor det er vigtigt at bruge uld sæbe til at genetablere lanolinindholdet ved vask. Lægges fladt til tørre. Kan stryges ved middel varme.

Mængderabat på Navia Tradition garn

Bestiller du mindst 4 nøgler af Navia’ Tradition uldgarn, så giver vi 3 kroners rabat pr. nøgle. Rabatten trækkes manuelt. Rabatten gælder uanset om du vælger 4 nøgler af samme farve eller kombinerer flere farver af Tradition uldgarn.

Med Tradition bliver din kreativitet og mange timer med strikkepinde belønnet med en robust garnkvalitet og mulighed for at bruge dit færdige arbejde de næste mange år.