DMC minivæv til reparation og mending

175,00 kr.

Omfavn mere bæredygtig mode med en minivævevæv, der er ideel til at reparere yndlingstrøjer, elskede cardigans og hyggelige sokker. Du kan også skabe vævede udsmykninger, der kan give tøjet nyt liv.

Disse væve er baseret på et design, der oprindeligt opstod i 1940’erne, og gør reparationen nemmere og hurtigere. Du behøver ingen vævnings- eller broderierfaring for at bruge dem. Du skal blot scanne QR-koden på emballagen for at få adgang til trin-for-trin instruktioner.

Med denne minivæv bruger du din nål som en shuttle. Kør en finger over rækken af ​​14 kroge for at løfte og sænke alternative kædetråde. Du vil hurtigt finde de smukke små vævede lapper, der dukker op under dine fingerspidser mens du væver.

Når du har lavet grundlæggende vævning, kan du gå videre til at skabe forskellige mønstre og teksturer for virkelig at få din vævning til at skille sig ud. Denne væv giver dig mulighed for at lave vævede lapper, der er maksimalt 5,5 cm brede og 4,5 cm høje.

Du finder yderligere information om DMC mini væven herunder, såvel som en video af den basale teknik på strik:

På lager

-
+

Beskrivelse

DMC minivæv til reparation og mending er en gammel opfindelse, som har vist sit værd også i moderne tid. Væven er perfekt både til at reparere dit tøj og til dekoration. Den er meget enkel at betjene og kan sagtens ligge i dit syæske. Lille og handy kan man rolig betegne dette værktøj. Væven er særligt egnet sammen med både vores DMC Eco Vita uldgarn og vores DMC amagergarn, der er en bomuldsgarn. Eco Vita uldgarn består af 1 tråd, mens amagergarnet består af 6 deltråde, så du kan vælge om du vil benytte 1, 2, 3 eller flere deltråde til dit projekt.

Lidt historie om lapning og mending

Under 2. verdenskrig var mange virkelig udfordret i forhold til at få tøj til at holde længst muligt.  En del benyttede derfor denne form for mini væv til at lappe både vævet og strikket beklædning og interiør – herunder strikkede trøjer og sokker, såvel som vævede tekstiler såsom skjorter, sengetøj, duge med videre. Den viden har DMC endelig også fundet på at bruge i moderne tid, hvor vi i bæredygtighedens tegn også ønsker muligheden for at kunne lappe og genbruge tøj uanset om det er med synlige lapper – visible mending og skønne broderier eller om du som tidligere generationer sætter en ære i at lappe usynligt – invisible mending.

Vejledning i brug af DMC weaving loom

DMC har lavet en YouTube video, der viser hvordan du bruger DMC minivæv til reparation, stoppesyning og mending. Dette er en basal vejledning i hvordan du bruger mini væven til at lave en lap på en strikket bluse.

I bogen DMC Eco Vita The Mender’s wardrobe finder du også inspiration til smukke væveteknikker.

Brug af en mini væv

Væven er meget enkel at arbejde med. Så den er også velegnet til både nybegynderen og hvis du ønsker fokus på bæredygtig mode. Her får du mulighed for selv at lappe din yndlingscardigan eller farmors hjemmestrikkede strømper. Samtidig har du mulighed for at dekorere dit tøj og give det et personligt twist. Der følger en QR kode med på emballagen, som viser en video og en trin-for-trin vejledning i pakken.

Med denne minivæv bruger du din nål som en shuttle. Kør en finger over rækken af ​​14 kroge for at løfte og sænke alternative kædetråde. Du vil hurtigt finde de smukke små vævede lapper, der dukker op under dine fingerspidser mens du væver.

Når du har lært teknikken at kende åbner det for muligheden for at kombinere forskellige mønstre og teknikker. Du finder masser af ideer på YouTube, Instagram mv ved at søge på fx visible mending eller darning loom. Du kan lade fantasien råde og væve fx et jordbær, æble eller måske en bil på din yndlingstrøje eller fikse uønskede huller på fx jeans.

DMC weaving loom pakken indeholder

1 metal væv 7×8 cm – egnet både til vævning på strik og fastvævet stof

1 nål 10 cm lang

1 træ rundel ø 65 x 11 mm

5 elastikker

Væven har 14 kroge

Motivstørrelse max 5,5 cm bred x 4,5 cm høj

Vejledning på engelsk og fransk, samt QR kode på emballagen.

Der findes mange beskrivende videoer af fx visible mending både på YouTube, Instagram og andre sociale medier. DMC har lavet en video af hvordan du laver en lap med en DMC mini væv, som du finder herunder:

Yderligere information

Vælg farve (Se billede ved at klikke på farven)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lignende produkter