Fast bomuld med print

Fast bomuld med print

Vores fast bomuld med print er OEKO-TEX® 100-certificeret fast bomuld, medmindre andet er anført på den enkelte vare. Du kan finde alle vores lagenlærreder og fast bomuld med print direkte via linkene.

Hvad er fast bomuld

Fast bomuld er en tæt fastvævet metervare i 100 % bomuld. Fast bomuld er lettere at sy i som nybegynder, da stoffet ikke er elastisk. Du skal blot huske på at, hvis du klipper på skrå af trådretningen, så er også fast bomuld strækbart. Det kan udnyttes til skråbånd.

Hvad kan fast bomuld bruges til

Fast bomuld med print kan bruges til mange kreative projekter. Du kan sy beklædning i disse metervarer fx bloomsers, en let kjole, tunika, søde nederdele, shorts, lette bukser og kombinere med bøllehatte og scrunchies. Du kan også sy lette stofnet til indkøb, frugtposer til børnehave eller fritter eller penalhus til skolestart i lagenlærred. Lav en brødkurv eller pose til en flaske vin til værtindegave. Kombinere gerne det faste bomuld med en håndbroderet blomst eller andet stof, for at give det færdig produkt et unikt look. Lav en pude eller varmepude i dette stof. Fast bomuld med det rette print er også velegnet til den nye trend ’visible mending’ eller som vi kaldte det år tilbage: ’lapning’ af tøj. Mulighederne er mange med dette flotte stof i pink med små hvide prikker på fast bomuld.

Certificering

Stoffet er desuden  OEKO-TEX® 100-certificering. OEKO-TEX® 100 er den mest brugte certificering af tekstiler på verdensplan. Mærkatet ”Öko-tex standard 100 – Tiltro til tekstiler – Testet for sundhedsskadelige stoffer” tester at de godkendte tekstiler ikke indeholder uønskede skadelige stoffer og certificeringen har i mange tilfælde en strammere grænseværdi end både danske og europæiske lovgivninger har.