Lagenlærred

Lagenlærred

Her finder du vores ensfarvet lagenlærred – kaldes også bomuldslærred, men det er samme metervare. Lagenlærred er en vævet metervare i 100% bomuld. Lagenlærred krymper op til 5-10% afhængig af hvor høj en vasketemperatur du bruger til dette stof. Jo højere temperaturer du vasker dine tekstiler ved og jo oftere du vasker dit tøj, jo hurtigere vil tøjet også falme. Disse metervarer krøller også forholdsvis let, da det er 100 % bomuld. Ved vask anbefaler vi at du hænger stoffet til tørre efter du har rystet / lagt det i form, så det retter folderne ud. Undlad at overfylde din vaskemaskine med stof, da det forværrer tendensen til at stoffet krøller.

Anvendelse

Lagenlærred ensfarvet kan bruges til lagner -vær dog opmærksom på stoffets bredde. Vores lagenlærred er tætvævet af så fine tråde at det også kan benyttes som bagside af et patchwork tæppe. Du kan sy lette stofnet til indkøb, frugtposer til børnehave eller fritter eller penalhus til skolestart i lagenlærred. Lav en brødkurv til værtindegave. Kombinere gerne lagenlærred med en håndbroderet blomstereng, maskinbroderi, folietryk, stofmaling eller andet stof, for at give det færdig produkt et unikt look. Lav en pude eller varmepude med aftryk af fod / hånd fra et barn til bedsteforældre gaver. Vi har også kunder, der bruger stout til at tilpasse prøvemodeller af fx kjoler, nederdele eller bluser. Lagenlærred ensfarvet er også ofte brugt til kostumer, hvad enten det er til en fødselsdag, halloween eller fastelavn, så kan stoffet bruges til at lave seje kostumer.

Visible mending

Lagenlærred er også velegnet til den nye trend ’visible mending’ eller ’lapning’ af tøj. Førhen var tricket at gøre lapningen usynlig. I dag må lappen og syningen gerne være synlig. Et statement på at man gerne vil passe på sit tøj og miljøet. Der findes mange måder at udføre ’visible mending’ på – YouTube er et godt sted at lære nye metoder. Generelt er formålet med håndsyning eller maskinsyning: Med hjælp af nyt stof at styrke dine gamle jeans, jakker eller hvad der trænger til at blive repareret. Det gøres med sting – enten syet på symaskine eller i hånden. Hver enkel sting hjælper med at styrke stoffet, så dit tøj kan klare flere år i din garderobe.

Køb billigt ensfarvet lagenlærred hos os

Vi sælger metervarer fra 30 cm til konkurrencedygtige priser. Så du behøver ikke købe en masse ekstra stof, for at kunne lave frugtposer eller varmepude til lækre gaver. Det er win-win for din pengepung og for miljøet.

I denne kategori har vi alle vores ensfarvet lagenlærred. Vores lagenlærred vejer mellem 130-140 gram pr kvm. De er 100 % öko-tex 100 certificeret bomuld. Vi er begyndt at forhandle lagenlærred fra en ny producent, som har den fineste öko-tex 100-certificering produktklasse I: Artikler til babyer og småbørn under 3 år (og evt. større børn og voksne). Det betyder at den også er velegnet til at have direkte mod en nøgen babyhud.