Fast bomuld

Fast bomuld

Under denne kategori har vi samlet alt vores faste bomuld. Fælles for dem er at det er vævet metervarer og at der er bomuld i metervarerne. Mange er 100% bomuld, mens deco stofferne ofte er et blandingsprodukt. Vær opmærksom på at alt fast bomuld krymper – fx krymper double gauze op til 10 %, mens de fleste af vores faste bomuld krymper op til 5%.

Faste metervarer med 100% bomuld krøller også forholdsvis let. Vi anbefaler at du hænger stoffet til tørre efter du har rystet det, så det retter folderne ud. Undlad at overfylde din vaskemaskine med stof, da det forværrer tendensen til at stoffet krøller. Jo højere temperaturer du vasker dine tekstiler ved og jo oftere du vasker dit tøj, jo hurtigere vil tøjet falme.

Anvendelse

Fast bomuld kan bruges til alt fra skønne kjoler og lækre bluser til flotte skjorter, fede shorts, lette nederdele. Fast bomuld er også perfekt til fx bøllehatte, kasketter, lette tørklæder. Hvis du vil sy en smuk taske, lette stofnet til indkøb, frugtposer til børnehave eller fritter eller penalhus til skolestart. Såvel som interiør til hjemmet i form af fx puder, duge, forhæng for skabe, patchwork projekter, brødkurve, sengetøj eller andre kreative projekter, hvor fast stof er velegnet, så er det også i denne kategori du typisk vil kigge.

Fast bomuld er også velegnet til den nye trend ’visible mending’. Vores mødre og bedstemødre vil måske kalde det at ’lappe’ tøjet. Førhen var tricket at gøre lapningen usynlig. I dag må lappen og syningen gerne være synlig. Et statement på at man gerne vil passe på sit tøj og miljøet. Der findes mange måder at udføre ’visible mending’ på. Generelt er formålet med håndsyning eller maskinsyning: Med hjælp af nyt stof at styrke dine gamle jeans, jakker eller hvad der trænger til at blive repareret. Det gøres med sting – enten syet på symaskine eller i hånden. Hver enkel sting hjælper med at styrke stoffet, så dit tøj kan klare flere år i din garderobe. Skal ’visible mending’ på skoleskemaet sammen med andre fag, så vi bliver bedre til at passe på vores beklædning i fremtiden?

Vi sælger metervarer fra 30 cm til konkurrencedygtige priser. Så du behøver ikke købe en masse ekstra stof, for at kunne lave scrunchies til datteren og veninderne. Det er win-win for din pengepung og for miljøet.

Deco stoffer

Deco stoffer er stoffer, der er velegnet til interiør, såsom puder, duge, forhæng, men også til både tasker og indkøbsposer. Let møbelpolstring af fx skamler, der skal stå til pynt. Bemærk Deco stoffer kan både være i ren bomuld, men også bestå af en blanding af flere typer materiale. Vi anbefaler at det vaskes afhængig af hvad der er af tekstiler i stoffet. Som udgangspunkt vil deco stoffer, der er en blanding af flere typer materiale være mere slidstærk end rene bomulds deco stoffer. Deco stoffer vejer typisk 200- 220 gram pr kvm.

Double gauze

Double gauze er hvad navnet antyder – 2 tynde lag gauze, der er riet sammen i et rimelig tæt mønster. Derved opnås et luftigt stof, der er let og dejlig blødt. Mange kender double gauze fra stof til stofbleer. Du kan fx sy smukke bluser, nederdele, løse bukser, lette hovedtørklæder og kjoler, men også lette tæpper, viskestykker og stofbleer af stoffet – det er både egnet til børn og voksne. Double gauze krymper op til 10 %.

Køb billigt ensfarvet lagenlærred hos os

I denne kategori har vi alle vores ensfarvet lagenlærred. Vores lagenlærred vejer mellem 130-140 gram pr kvm. De er 100 % öko-tex 100 certificeret bomuld. Vi er begyndt at forhandle lagenlærred fra en ny producent, som har den fineste öko-tex 100-certificering produktklasse I: Artikler til babyer og småbørn under 3 år (og evt. større børn og voksne). Det betyder at den også er velegnet til at have direkte mod en nøgen babyhud.

Denne metervarer er naturligvis også meget velegnet til beklædning til alle aldre og hvad du ellers vil bruge fast bomuld til af krea projekter: Det kan være en sød kjole måske med folieprint eller et broderi. Men også til bukser, shorts, skjorte, nederdel, bøllehat eller en sød kasket. Stoffet er også velegnet til krea projekter. Såsom frugtposer til børnehave og skole. Puder med tryk fx aftryk af fod / hånd fra et barn. Sengetøj, varmepuder, brødkurve og meget andet.

Patchwork stoffer

Vores patchwork kvaliteter er kendetegnet ved at de er 110-112 cm bred. Disse metervarer har som udgangspunkt designer/producent og farvekoder noteret i kanten. Patchwork stofferne er vævet tæt og i 100 % bomuld. De vejer ca. 140 gram pr kvm og arter sig ens. Hvilket er en fordel, når man skal sy mange små stykker sammen til fx et tæppe. Denne metervare har ofte nogle virkelig skønne prints, der gør dem perfekte også til fx shorts, skjorter eller sengetøj. Vi har lavet en del shorts i patchwork metervarer til vores søn, da han var yngre med traktorer, tog og andre maskiner, såvel som dyr og andre fede temaer. Du finder mønstret patchworkstof til både børn og voksne i denne kategori.

Printet fast bomuld

I denne kategori har vi samlet alt vores printet fast bomuld. Herunder også poplin metervarer.  Poplin vejer typisk 120-130 gram pr kvm, mens de øvrige printet fast bomuld vejer op til 140 gram pr kvm.

Printet fast bomuld kan være vævet i en lidt grovere tråd end poplin er.  Hvorfor det også kan opleves som en lidt grovere metervare.

Poplin er kendetegnet ved at det er tynde ensartede tråde stoffet er vævet af. Det giver en glat, blød og stærk metervare. Poplin er en tynd, let, åndbar og mere blød kvalitet end fx twill. Poplin er en let metervare, der er perfekt til de varme måneder.

Hvis du vil se vores twill metervare, så finder du dem under buksestof.

Printet fast bomuld er velegnet til både beklædning som en let sommerkjole, sol-nederdele, shorts, skjorte, bluser. Det er også velegnet til små og store DIY (gør-det-selv krea projekter). Såsom søde tasker, flotte puder, scrunchies, bøllehatte og mange andre fede projekter til både store og små.

Bemærk vi sælger metervarer ned til 30 cm. Så hvis du bare skal lave en frugtpose, så behøver du ikke en masse spildstof. Det er både godt for din pengepung og for miljøet. Så ren win-win.