Fast viskose

Fast viskose

Viskose opstod, da man ønskede et billigere alternativ til silke. Viskose er et naturmateriale, der er lavet af fibrene fra regenereret træ ved kemiske processer. Viskose bliver også kaldt for rayon. Fast viskose er en meget let og lækker metervarer, der falder rigtig flot og er utrolig behagelig at have mod huden.

Viskose til dine sy projekter

Vi fører et udvalg af fast viskose og udvider hele tiden vores udvalg. Både af ensfarvet og mønstret viskose i håb om at ramme vores kunders smag. Vi har blandt andet blomster-, blade-, grafisk- og dyreprint.

Fast viskose til hverdag og fest

Fast viskose er et åndbart materiale, der er god til at absorbere væske, samtidig med at det har en kølende effekt. Det draperer flot og du skal ikke slås med statisk elektricitet. Det er derfor meget egnet til sommergarderoben, men kan også benyttes resten af året fx med en cardigan over. Du kan sy flot, let og lækkert tøj i en viskose metervarer. Du kan sy en lækker kjole, bluse, skjorte, tunika, kimono, nederdele, tørklæde eller et par lette bukser i fast viskose. Fast viskose er både egnet til beklædning til børn og voksne. Vi anbefaler at bruge universalnål størrelse 70 til din symaskine, når du syr i faste viskose.

Behandling af viskose

Vi anbefaler at du vasker dine faste viskose metervarer ved 30 grader, lægger dem fladt til tørre og du kan stryge dem ved let varme. Bemærk at viskose metervarer ikke tåler at blive lagt i blød, da det er lavet af træflis. Viskosen vil tabe meget af sin styrke, når det bliver vådt.

RondeStof.dk fører blandt andet almindelige viskose metervarer, såvel som Modal og Tencel viskose metervarer.