Fivel 1 natur

41,00 kr.

Kvalitet: 100% norsk uld
Løbelængde: 50 g = 100 m
Strikkefasthed: 18-16 m = 10 cm
Anbefalede pinde: 4-5 mm

Bestiller du mindst 5 nøgler Fivel, så opnår du 2 kroners rabat pr. nøgle. Rabatten fratrækkes manuelt.

Ikke på lager

Vaskeanvisning

Varenummer Fivel-2001 Kategorier , , , Mærker , , ,

Beskrivelse

Rauma foretager selv hele forarbejdningen af den norske uld, de får ind. Dette gælder naturligvis også for Fivel 1 natur garn, der er et lækkert uldgarn fra norske Rauma garn. Uldgarnet består af 100 % norsk produceret uld

Lækkert norsk garn

Fivel er et 2-trådet kartegarn, spundet af de fineste fibre fra norske får. Garnet er spundet let og giver tøj, der er blødt og luftigt. Uldgarnet er produceret af den norske garnproducent Rauma på deres fabrik i Romsdalen i en af de smukke norske fjorde.

Fivel er Rauma’ blødeste uldgarn, og er både velegnet til strukturstrik, glatstrik og mønsterstrik. Tøj strikket i Fivel bliver endnu blødere efter vask. Fivel er også velegnet til filtning. Det er en rigtig lækker garnkvalitet at arbejde med.

Norsk uld, når det er bedst

Rauma har eksisteret siden 1927 og de køber deres uld af Norilia. Norilia er det norske bondesamvirkets organisation for uld, som i foråret 2015, som de første uldproducenter i verden, fik tildelt Svanemærket. Norsk uld er vurderet til at være en meget miljøvenlig tekstilfiber gennem uldens levetid.

Vi forhandler både Fivel og Vams fra norske Rauma, så leder du efter garn til pind 4-6, så er disse to garner et oplagt valg at kigge på. Fivel er på pind 4-5, mens Vams er på pind 5-6 mm.

Garnkvaliteter i 100% uld giver tøj, der varmer og kan ånde selv under fugtige forhold. Dette gør tøjet perfekt både på ture, under aktiviteter og til hverdagsbrug. Norsk uld er særligt kendetegnet ved god slidstyrke, spændstighed og elasticitet. Måden Rauma spinder deres kartede uld på giver den ideelle balance mellem funktionalitet og komfort. Det resulterer i lækkert tøj, der både er brugervenlig, let og luftigt og med lang levetid.

Giver både varme og isolering

Ånder og bliver ikke klam

Slidstærk

Kan bruges hele året

Absorberer og transporterer fugt og sved fra kroppen

Indeholder lanolin (uldfedt), som nedbryder bakterier

Elastisk og krøller kun lidt

Svært at antænde og brænder dårligt

Lækre Fivel farver til hverdag og fest

Kvalitet: 100% norsk uld
Løbelængde: 50 g = ca.100 m
Strikkefasthed: 18-16 m = 10 cm
Anbefalede pinde: 4-5 mm

Fivel uldgarn fås i en skøn farveskala. Der er både klassiske, neutrale og flere moderigtige farver. Rauma garn tør fx godt vælge en meget synlig gul farve. Den er perfekt til en hue eller sweater, så du er synlig på fjeldet. Eller måske foretrækker du en pink, blå, grøn, grå, hvid eller sort farve. Her har du mulighed for at sikre at farven matcher resten af din garderobe. Mulighederne er mange i Fivel uldgarn. Uanset om du vil sætte et statement eller blende ind i hverdagen.

Uldgarnet Fivel 1 natur er velegnet til blandt andet sweater, huer, tørklæder, halsrør, veste og trøjer. Du kan både lave en lækker glatstrikket eller mønsterstrikket trøje i Fivel, så vel som en lækker trøje med snoninger i dette garn. Mulighederne er mange. Rauma tilbyder et par gratis mønstre i Fivel garnet – hvad enten du vil lave deres skønne Billie ribbelue og votter, som er en skøn hue med vanter eller Florens flettegenser som er en smuk trøje med strukturstrik, så får du et smukt resultat.

Vaskeanvisning

Nordmændene hænger ofte deres uldtøj ud og lufte i fugtigt vejr, fremfor at vaske det, da uld er selvrensende. Det forlænger desuden holdbarheden på tøjet og skåner miljøet. Hvis du vasker din uld, gør det da på uldprogram med uldsæbe ved 30 grader. Undgå at bruge vaskemiddel med enzymer, da det fjerner den naturlige lanolin (fedtlag), der sikrer at ulden er isolerende. Lægges fladt til tørre. Kan stryges ved svag varme.

Mængderabat på garn

Bestiller du mindst 5 nøgler af Fivel uldgarnet, så giver vi 2 kroners rabat pr. nøgle. Rabatten fratrækkes manuelt. Rabatten gælder uanset om du vælger 5 nøgler af samme farve eller kombinerer flere Fivel farver med Fivel 1 natur.

Med Fivel bliver din kreativitet og mange timer med strikkepinde eller hæklenåle belønnet med en fantastisk garnkvalitet og mulighed for at bruge dit færdige arbejde de næste mange år.

God fornøjelse

Lignende produkter