Menu
Your Cart

One Hemp garn

Beskrivelse

One Hemp garn:

One Hemp garnet er et rigtigt lækkert hamp garn produceret i Italien. One Hemp hamp garnet er et meget miljøvenligt produkt, der er dyrket i Italien og ikke har behov for brug af hverken kunstgødning eller sprøjtemidler, da hamp er en meget robust plante.  One Hemp er spundet og indfarvet i Italien.

Hamp garn kan virke lidt stift, når man rører ved garn nøglebundet, men efter man har strikket eller hæklet garnet og monteret det færdige produkt, så afslutter man med at vaske produktet lavet i One Hemp ved 30 grader.

Du står nu med et helt andet og meget blødere produkt. One Hemp garnet bliver faktisk rigtig lækkert at røre ved efter vask. Lidt som hør, der også bliver blødere ved forarbejdning.

Ønsker du at finde et rigtigt miljøvenligt garn, så er One Hemp et rigtig godt bud og det færdige produkt er virkelig lækkert at have mod huden.

One Hemp garnet findes i 8 flotte farver: naturfarvet, brun, olivengrøn, petrol farvet, kobolt blå, rød, pink og sort.

One Hemp er som navnet antyder rent hamp. Et nøglebundt One Hemp indeholder 50 gram, som cirka svarer til 95 meter garn. One Hemp kommer virkelig til sin ret, hvis det bliver strikket eller hæklet i et luftigt mønster med hulmotiv - se billedet af den opstrikkede vareprøve. Men det vil også være egnet til at lave en karklud af, da hamp har antibaktielle evner.

Vi anbefaler at du vasker One Hemp ved 30 grader og stryger det ved svag varme.

Produktbeskrivelse af One Hemp:

100 % hamp - dyrket og forarbejdet i Italien

50 g svarer til 95 m

Strikkepinds tykkelse: 4 - 4,5

Strikkefasthed: 16 - 18 masker/10 cm

Vask 30 °C

Strygning ved svag varme

Hampens historie:

Hamp har været kendt i omkring 5 tusind år - de første vidnesbyrd kom fra Kina og hamp planten kom til Europa før Kristi fødsel. Efter 1700 steg produktionen af hamp planter betydeligt, da hamp blev brugt til fx reb, sejldug og sækkeproduktion, som også blev brugt både på flåde- og handelsskibe. Efter 1945 faldt produktionen dog væsentligt og de sidste mange år har hamp ikke været forbundet med tekstil industrien, da man i mange år har haft større fokus på kunststoffer end hamp til tekstil- og garnproduktion.

 

Hampens egenskaber:

Hamp som euforiserende plante lader vi andre om at arbejde med. I det følgende er det kun hampens mange andre egenskaber vi kigger på.

Hamp planten bliver mellem 2-4 meter høj og hamp plantens fibre er virkelig slidstærke og det færdige produkt er æstetisk og lækkert at røre ved. Desuden kræver dyrkningen af hamp planten kun en tredjedel af den mængde vand, der bruges til dyrkning af bomuld og hamp planten optager store mængder CO2 i forbindelse med dyrkningen. Vi burde for længst have lært af vores forfædre, som indtil for cirka 100 år siden brugte hamp i 80 % af deres beklædning. Hamp er meget mere holdbart end mange andre materialer og hamps fibre er betydelig længere end de fibre hør har, selvom hør også har lange fibre.

Hamp planterne vokser hurtigt, er nøjsomme planter og bliver derfor ikke plaget af ukrudt, ligesom hamp planterne grundet deres hampeolier har en naturlig modstandskraft mod insekter og derfor ikke har behov for at blive sprøjtet med pesticider.

Hamp trives også på nøjsom jord, kan endda dyrkes på braklagte marker, da planterne ikke har behov for kunstgødning, men kan dyrkes samme sted gennem flere år uden at jorden bliver udpint, så Danmark burde genoptage produktionen af hamp planter – både til fødevarer, som er det man arbejder mest med på Møllerup Gods, der ligger lige udenfor Rønde by, her på Djursland. Men også til tekstiler og beklædningsindustrien, da hamp beklædning har en høj holdbarhed og derfor kan reducere forbruget af tekstiler.

Vi kan kun varmt anbefale dig at afprøve One Hemp garnet og se om du ikke også bliver forelsket i det, som vi og de af vores kunder, der har arbejdet med One Hemp allerede er.

Model: G-00033-TH
BrunHamp garn50 gFv. 8..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00029-TH
KoboltblåHamp garn50 gFv. 7..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00026-TH
NaturfarvetHamp garn50 gFv. 2..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00027-TH
OlivengrønHamp garn50 gFv. 4..
$48,75
Ekskl. Moms:$39,00
Model: G-00030-TH
Petrol farvetHamp garn50 gFv. 8..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00031-TH
PinkHamp garn50 gFv. 8..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00028-TH
RødHamp garn50 gFv. 5..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Model: G-00032-TH
SortHamp garn50 gFv. 8..
$49,00
Ekskl. Moms:$39,20
Viser 1 til 8 af 8 (1 sider)
Vi passer på dine data
Hjemmesiden anvender cookies og indsamler persondata om IP, ID og din browser til statistik og marketingformål.
Du kan læs yderligere under Privatliv o Cookies